august 20th, 2019 by Aqua Nor

Benchmark receiving the award

Vinner av Innovasjonsprisen 2019: Benchmark Animal Health

Juryen har valgt Benchmark Animal Health som vinneren av Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2019. Teknologien de har utviklet for vannrensing etter lusebehandling, CleanTreat, vant i skarp konkurranse med andre søkere og finalister.

Head of Nordic i Benchmark, Carolina Faune, sier at det er en ære å motta prisen, og at den samtidig er en bekreftelse på at de har satt seg de riktige målene for fremtiden.

Carolina Faune Head of Nordics

Head of Nordic i Benchmark, Carolina Faune.

Bærekraftig vekst

– Målet vårt er å bidra til at næringa vokser på en bærekraftig måte. Som et grønt teknologiselskap mener vi bærekraft både er mulig og lønnsomt for næringa – ikke bare når dagens medisin brukes, men også når fremtidens medisiner tas i bruk sier Faune.

– For ti år siden var dette prosjektet kun en idé – så det ligger mye hardt arbeid bak det ferdige produktet.

Skotsk innovasjon

Den forrige vinneren av Innovasjonsprisen i 2017 var også et skotsk selskap – en tydelig indikator på at skotsk innovasjon virkelig blir lagt merke til i næringa internasjonalt.

Faune forteller at Benchmark føles som et norsk-britisk selskap.

– Norge er sammen med flere andre regioner et stort og viktig marked for oss. Det er her vi har testet CleanTreat og det er også blitt tatt i bruk her til lands. CleanTreat er nå klar for markedet og vi forventer våre første leveranser i løpet av neste år.

Technology model with plaquet

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.