august 22nd, 2019 by Aqua Nor

Unge talenter: Karen (27) engasjerer tusenvis i sosiale medier
Karen Kirstine Østerhus har på kort tid blitt et kjent fjes i havbruksnæringa. På tirsdag var hun i front da kronprinsen tok turen innom Stim-standen, og hun har tidligere fortalt fagpressen om både det store engasjementet hun har skapt på Instagram-kontoen Stolt av laksen – og ikke minst den usannsynlige veien hennes inn i næringa.
Allerede før hun var ferdig med studiene var hun sikret jobb i Stim, som den gang het Europharma.
Avhengig av utfordringer
Siden har hun blitt regionansvarlig for Nord-Norge, med ansvar for salg. Ingen lett oppgave for et ungt og lovende talent. Akkurat slik Karen liker det.
– Man må jo ha utfordringer. Ellers blir det kjedelig, sier hun, og understreker at havbruksnæringa er et sted for de som liker å utfordre seg selv.
– Mitt inntrykk er at de eneste begrensningene er de man setter for seg selv. I Stim har vi veldig kort vei til ledelsen, og det betyr at du tidlig får tilgang til spisskompetansen til veldig flinke mennesker. Slik er det mulig å lære fort om man ønsker det.

Karen Kirstine Østerhus regionansvarlig for Nord-Norge, med ansvar for salg.
Alle er velkommen i bransjen
Hennes egne erfaringer fra næringa har så langt vært veldig positive, og det betyr at hun også anbefaler at andre søker seg inn mot næringa i ung alder.
– Jeg har blitt veldig godt tatt imot. Selv var jeg skeptisk til hvordan det kom til å bli i starten. Saken er at engasjementet for fisken er så stort i denne næringa at alle snakker, deler og involverer i fagfeltene sine. Da er det enkelt å komme tett på de rundt seg.
Generasjonsskifte
Hun har også lagt merke til generasjonsskiftet som er i full emning, noe hun blant annet merker på den konstante veksten både på Instagram-siden og emneknaggen hun bruker selv (#stoltavlaksen), og i veksten i bruk av andre emneknagger.
– Det er både flere kvinner og flere unge generelt som søker seg inn til havbruksrelaterte stillinger. Samtidig blir snittet stadig høyere for å komme inn på utdanningene som er relevante og utdanningen studentene ender opp med er ettertraktet. Det er store muligheter for alle i næringa nå, avslutter Østerhus.