august 22nd, 2019 by Aqua Nor

AquaNor 2019 Unge talenter

Unge talenter: Karen (27) engasjerer tusenvis i sosiale medier

Karen Kirstine Østerhus har på kort tid blitt et kjent fjes i havbruksnæringa. På tirsdag var hun i front da kronprinsen tok turen innom Stim-standen, og hun har tidligere fortalt fagpressen om både det store engasjementet hun har skapt på Instagram-kontoen Stolt av laksen – og ikke minst den usannsynlige veien hennes inn i næringa.

Allerede før hun var ferdig med studiene var hun sikret jobb i Stim, som den gang het Europharma.

Avhengig av utfordringer

Siden har hun blitt regionansvarlig for Nord-Norge, med ansvar for salg. Ingen lett oppgave for et ungt og lovende talent. Akkurat slik Karen liker det.

Man må jo ha utfordringer. Ellers blir det kjedelig, sier hun, og understreker at havbruksnæringa er et sted for de som liker å utfordre seg selv.

Mitt inntrykk er at de eneste begrensningene er de man setter for seg selv. I Stim har vi veldig kort vei til ledelsen, og det betyr at du tidlig får tilgang til spisskompetansen til veldig flinke mennesker. Slik er det mulig å lære fort om man ønsker det.

AquaNor-2019-Unge-talenter-Karen

Karen Kirstine Østerhus regionansvarlig for Nord-Norge, med ansvar for salg.

Alle er velkommen i bransjen

Hennes egne erfaringer fra næringa har så langt vært veldig positive, og det betyr at hun også anbefaler at andre søker seg inn mot næringa i ung alder.
Jeg har blitt veldig godt tatt imot. Selv var jeg skeptisk til hvordan det kom til å bli i starten. Saken er at engasjementet for fisken er så stort i denne næringa at alle snakker, deler og involverer i fagfeltene sine. Da er det enkelt å komme tett på de rundt seg.

Generasjonsskifte

Hun har også lagt merke til generasjonsskiftet som er i full emning, noe hun blant annet merker på den konstante veksten både på Instagram-siden og emneknaggen hun bruker selv (#stoltavlaksen), og i veksten i bruk av andre emneknagger.
Det er både flere kvinner og flere unge generelt som søker seg inn til havbruksrelaterte stillinger. Samtidig blir snittet stadig høyere for å komme inn på utdanningene som er relevante og utdanningen studentene ender opp med er ettertraktet. Det er store muligheter for alle i næringa nå, avslutter Østerhus.

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.