august 22nd, 2019 by Aqua Nor

AquaNor-2019-Unge-talenter-Gruppe

Unge talenter: Bærekraft viktig for studenter på besøk

Elevene fra akvakultur-linja ved Skjervøy videregående skole har tatt turen til Aqua Nor. Ungdommene føler seg godt tatt imot og gleder seg til å begynne i arbeidslivet, og flere har allerede begynt å stake seg ut en kurs.

Vi møter fire av elevene som har tatt turen til Aqua Nor på fellesstanden til Troms og Finnmark. Her har de stått som utstillere de første dagene. 17-åringene har også deltatt på middag med fylket, hvor de har holdt taler, og fått sett på det siste innen teknologi til havbruksnæringa på messeområdet.

Iben Wassnes

Vil tilbake

– En gang i fremtiden er vi nok tilbake med egne stander, sier Iben Wassnes. Hun sier at all den nye teknologien på messen vitner om en spennende utvikling, og at de har vært overrasket over hvor ekstremt mye nytt som skjer blant teknologileverandørene – og hvor mange det er av dem.

Siril Jørgensen er enig.
– Leverandørleddet i denne næringa er ekstremt spennende. Jeg har alltid tenkt at jeg skal jobbe direkte med matfisk på sjø. Her ser vi at det er behov for folk i alle ledd av verdikjeden i næringa – og i alle typer roller i de selskapene. Det er mange flere muligheter enn jeg trodde på forhånd, sier hun.

Lars Erik Kaspersen

Bærekraft

Jørgensen og studiekameratene er opptatt av fremtidig bærekraft i næringa.
– Selskapene må tenke nytt om den skal vokse, og skal de vokse nå må de tenke bærekraft først, sier hun.

Lars Erik Kaspersen har også engasjert seg i bærekraftsspørsmål.
– Jeg synes både biologi og teknologiutvikling er spennende. Jeg mener lakselusa er den største utfordringa i næringa nå. Jeg er i tillegg er jeg interessert i sportsfiske, er opptatt av villfisk, og har dermed enda en grunn til å mislike lakselusa. I fremtiden må vi drive ei næring som er så ren og bærekraftig som mulig, sier han.

Siril Jørgensen

Mange utfordringer små…

Iben Wassnes oppsummerer bærekraftutfordringene på enkelt vis.
– Mitt inntrykk er at det er små ting som skaper store utfordringer. Det havner plast i havet fra tauverk som brukes til små og enkle operasjoner, medisiner fra behandling havner i sjøen – og i sum blir alle disse små sakene til store utfordringer som må løses.

Siril Jørgensen retter samtidig en takk til fylket som har latt de oppleve havbruksmessen i Trondheim.
– Dette har vært spennende for oss, og vi må takke både regionen i Nord-Troms og næringa.

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.