Faglig innhold

Under Aqua Nor arrangeres en rekke seminarer, konferanser, presentasjoner, foredrag og debatter som bidrar til å holde de besøkende faglig oppdatert. Disse arrangementene er dels styrt av Stiftelsen Nor-Fishing, dels av utstillere, institusjoner og bedrifter. De fleste arrangementer er korte og kompakte, og de aller fleste er gratis å delta på.

På Aqua Nor 2017 ble det arrangert ca. 80 seminarer og mini-konferanser pluss dusinvis av presentasjoner og enkeltforedrag om et utall av ulike emner. To av seminarene var spesielt myntet på utenlandske besøkende. Det ene fokuserte på hvordan norsk oppdrettsteknologi kunne være relevant for andre land og andre arter enn laks, mens det andre fokuserte på finansiering og forsikring for oppdrettsnæringen.

I 2019 planlegger vi en ny serie seminarer, hvor temaene vil videreføres fra de seminarene som ble holdt i 2015 og 2017.  Vi ser for oss et variert og spennende program som vil være aktuelt både for et nasjonalt og internasjonalt publikum.

Innovasjonsprisen, Miljøprisen og andre priser

Hvert år blir det delt ut forskjellige priser til aktørene i næringen. Stiftelsen Nor-Fishing etablerte i 2003 sin Innovasjonspris for å stimulere utstyrsleverandører og andre til nytekning og forbedringer. Innovasjonsprisen har opp gjennom årene bidratt til at vinnerne har kunnet lansere sine ferdige produkter og tjenester.

Fiskeridirektoratets Miljøpris deles ut til en produsent som har lansert miljøvennlige produkter eller prosesser. Prisen har lange tradisjoner og nyter stor prestisje blant leverandørene.

Stiftelsen Nor-Fishing deler også ut en pris for Beste Stand. Denne prisen ble etablert i 2013.

Det siste innen oppdrettsteknologi

Moderne oppdrett er blitt mer og mer komplisert og vitenskapelig. Norsk oppdrett kjennetegnes blant annet ved systematisk anvendelse av vitenskapelige resultater. Derfor er moderne oppdrettsindustri i dag en kunnskapsindustri med svært avansert teknologi. Dette gjelder på alle felter: innen avl, fôr og fôringsregimer, biomassemåling, konstruksjon og drift av flytende merder, nøter, sikkerhetsutstyr, brønnbåter, behandling av fisk, veterinærmedisin, vaksiner etc.

Det aller siste innen slik teknologi blir presentert på Aqua Nor.

Studentdag

Næringen har behov for å tiltrekke seg de beste hodene for å kunne utvikle seg videre. Derfor har Stiftelsen Nor-Fishing etablert en egen Studentdag med god hjelp fra NTNU, Brohode Havbruk 2050 og regionale samarbeidspartnere.

Studentdagen er på Aqua Nors siste dag, fredag, og alle studenter får gratis adgang til messen. Det blir arrangert et eget seminar til inspirasjon for studentene, før de besøker messeområdet hvor studenter kan treffe de bedrifter og organisasjoner som har lyst å samarbeide eller er på jakt etter nye medarbeidere. I 2017 var mer enn 200 studenter med på dette arrangementet.

Se program for studentdagen her.

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.