august 14th, 2017 by Aqua Nor

Besøk lakseoppdrettets vugge

«Det var en gang to brødre som hadde en god ide. Som de første i verden startet de oppdrett av atlantisk laks, like utenfor Hitra. Brødrene Ove og Sivert Grøntvedt satte i 1971 ut 20 000 laksesmolt, i det som blir regnet som verdens aller første lakseanlegg. 46 år senere har Frøya og Hitra blitt et av verdens største oppdrettssteder for laks. I dag produserer øyregionen 260 000 tonn laks pr. år.»

TILBUD I FORBINDELSE MED AQUA NOR 2017
Passer for grupper på 10-12 personer. Ledig kapasitet tirsdag og torsdag etter 13.00 for besøk på oppdrettsanlegg. Ledig kapasitet hver dag for sjømatopplevelser på Ansnes Brygger.

  • 2 timer fra Trondheim med buss.
  • 1 time og 40 minutter fra Trondheim med Kystekspressen.

Explore Hitra ordner med transport til og fra Hitra, transport internt på Hitra, aktiviteter, måltider og eventuelt overnatting og guide/oversetter (norsk, engelsk, kinesisk, russisk, spansk). En kontaktperson, en faktura.

Send forespørsel/bestilling til: randi@explorehitra.no, mobil +47 97900323.
Mer informasjon om selskapet finner du på www.explorehitra.no.

Rutetider Kystekspressen:

Kystekspressen eller bussen ankommer Sandstad, og gruppen tas med på guidet omvisning i Kystmuseets havbruksutstilling i terminalbygningen og deretter med rib-båt ut til Lerøy sitt visningsanlegg like i nærheten. Dette opplegget tar ca. 1.5 time. (NB! Denne turen tas kun i dagslys.)

Turen går deretter enten med rib-båten eller med buss/taxi fra Sandstad til Ansnes Brygger (10 minutter med rib, 20 minutter med buss/taxi).

På Ansnes Brygger blir det først ølsmaking med det lokale Ansnesbrygget og så det beste vi har å by på når det gjelder sjømat. Dette kan bare ikke gjøres bedre. Ola Skjåk Bræk og hans sjømatkokker står til tjeneste!

Man kan velge mellom «Sjømatkasse» eller hvis man virkelig vil slå på stortromma «Ægirs aften».
Etter middag kan man bli kjørt tilbake til Trondheim eller man kan overnatte på Ansnes Brygger, Hjorten Hotell Hitra eller Dolmsundet Hotell Hitra og ta første båt tilbake til byen på morgenen.

Vi tilpasser en pakke til hver enkelt forespørsel, derfor kan vi først oppgi priser når vi vet detaljert hva gruppen ønsker.

Uansett så lover vi at de vil de få en førsteklasses havbruks- og sjømatopplevelse her ute hos oss!

Med vennlig hilsen
Randi Storsve Lundquist
Explore Hitra

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.