august 20th, 2019 by Aqua Nor

Petra Baader Aqua Nor 2019

I sitt jubileumsår er hundreåringen BAADER godt posisjonert for videre vekst

Filetering, sløying og prosessering av fisk er ikke konsepter man umiddelbart betegner som innovative. Men det gjør BAADER. På Aqua Nor ser selskapet både tilbake i tid og videre fremover, mens de feirer sitt hundrede år i næringa – ved å vise frem sine banebrytende digitaliseringsløsninger. 

Det tyske selskapet er fremdeles familieeid, og på stand F-559 møter vi Petra Baader, nåværende konsernsjef og barnebarn av grunnlegger Rudolph Baader. Hun beskriver en lys fremtid.

– Jeg er veldig begeistret for fremtiden til BAADER, vi føler at vi nå har befestet en sunn posisjon i markedet, samtidig som vi beveger oss fremover.

Petra Baader, konsernsjef og barnebarn av grunnlegger Rudolph Baader.

Smart forretningsvirksomhet

Under hennes ledelse har selskapet utviklet teknologi som gjør det mulig å følge hver enkelt fisk hele veien fra den forlater fiskeforedlingsanlegget.

– Med vår programvare kan kundene nå se bilder av fisken, se hvilke eske de var pakket i, og se data om fisken og hvilket parti fisken ble en del av. Vi har investert tungt i digitaliseringen av hele verdikjeden, fordi vi tror at denne datainnsamlingen er til hjelp både for både våre kunder og oppdrettsanleggene, forteller Baader.

Digitalisert fiskeforedling

Teknologiløftet er helt nødvendig, forklarer Baader og hennes kollegaer.

– Vi får allerede mest mulig ut av selve fisken. Videre vekst finnes nå i mulighetene for datainnsamling og smart forretningsvirksomhet. I våre visningsplattformer kan kundene få en komplett oversikt over alle maskiner i fabrikken, eller de kan bore ned i materien og se på én enkelt maskin eller kun én fisk. Dette er bare begynnelsen og vi ser at det gir kundene verdi på en helt ny måte.

Rask vekst –stolt historie

For hundre år siden startet BAADER med å lage maskiner for sløying og filetering av sild. Kvaliteten på maskinene bidro til at selskapet vokste raskt. I 1951 lanserte de «BAADER 99» for filetering av hvitfisk. I dag er fortsatt noen av de originale fileteringsmaskinene i produksjon, noe som sier sitt om kvaliteten.

Dagens BAADER-maskiner har foredlingsløsninger for alle typer fiskeslag. I tillegg leverer selskapet produksjonslinjer til fjærkreindustrien.

På Aqua Nor i tre dager til

Hele BAADER-teamet kan forteller at de ser frem til de resterende dagene på Aqua Nor.
– Vi gleder oss til å formidle budskapet vårt om hvordan vi kan gjøre verdikjedene der ute enda mer lønnsomme, sier BAADER og ønsker samtidig alle velkommen til stand-559.

Selv har hun deltatt på Aqua Nor-messen i flere årtier og har siden 1997 også rukket å være norsk æreskonsul i Tyskland. På standen kan besøkende, ved hjelp av et interaktivt bord, ta del i BAADER sin fyldige historie, lære mer om produktene og se data i sanntid fra prosesseringsanlegg som benytter den nyeste softwaren.

Stiftelsen Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Besøksadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret
Havnegata 9, inngang 1
7010 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Nor-Fishing

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.